Tomáš Maga – nový partner RHR

Kto je Tomáš Maga a čím všetkým si prešiel až kým sa vypracoval na špičku vo financiách?

person

Autorom blogu je Tomáš Maga: Financiám sa venujem roky viac ako na plný úväzok, aby som dokázal skutočne pomáhať svojim klientom, nielen s nimi uzatvárať zmluvy.
Dátum napísania: 12.06.2022
Posledná aktualizácia: 16.06.2022

facebook
Tomáš Maga – nový partner RHR

Postup na partnerskú pozíciu

Tomáš, už v 31 rokoch sa ti podarilo vypracovať sa na najvyššiu pozíciu v obchodnej divízii Regional HR. Takýto úspech vo finančníctve dosiahne málokto, čo stálo za týmto úspechom?

Za úspechom sú roky tvrdej práce, do istej miery šťastie, že som stretol tých správnych ľudí, húževnatosť a fakt, že som to nevzdal. Aj vďaka tomu som sa stal v poradí deviatym partnerom spoločnosti RHR.

Z obchodníka na manažéra

Z minulosti ťa poznáme ako výborného obchodníka, odborníka na finančné produkty, práca s klientom ti bola blízka, dokonca si vedieš aj vlastný blog o financiách. Čo spôsobilo, že si sa z obchodníckej pozície preorientoval na tú manažérsku?

Je pravdou, že som vo financiách prerazil najskôr ako obchodník, ale už aj v minulosti boli pokusy o budovanie siete. Bohužiaľ som nemal šťastie na ľudí na tej správnej vlne. Až koncom minulého roka (2021) nastala príležitosť, kedy sa môj veľmi dobrý kamarát, Marcel Onufer, rozhodol urobiť zmenu. Z kamarátov, oboch pôsobiacich vo finančníctve, sa razom stali aj obchodní partneri.

Koncept siete RHR Marcel dobre poznal, keďže sa intenzívne zaujímal o podmienky kariéry, porovnával si dostupné možnosti konkurenčných spoločností až nakoniec zhodnotil, že toto je tá správna voľba. Spolu s Marcelom našla v RHR bezpečný prístav aj veľká skupina finančníkov, ktorú vedie Miroslav Dzurovčin. Rozhodnutie Mira pričleniť svoj tím k Marcelovi a pridať sa do RHR nebolo len tak spontánne. Pramenilo z dobrých obchodných vzťahov v rámci dlhodobej spolupráce s Marcelom a zo snahy zabezpečiť Mirovmu tímu lepšiu obchodnú kariéru.

Spojili sme sa teda 3 silné riaditeľstvá – Marcel Onufer na západe Slovenska (Bratislava), Miroslav Dzurovčin na východe (Prešov, Košice, Vranov n. Topľou) a ja na strednom Slovensku (Ružomberok). V priebehu 3 mesiacov sme obhájili výkon, ktorý ma posunul na najvyššiu manažérsku pozíciu - pozíciu partnera RHR, kedy sa človek stáva spolumajiteľom firmy. Výkon na splnenie pozície nebol plánovaný, prišiel prirodzenou cestou.

Marcel Onufer

Miroslav Dzurovčin

Tomáš Maga, Marcel Onufer a Miroslav Dzurovčin sú tri mená, ktoré vo finančníctve spája aj online sféra pôsobenia. Náš partnerský celok poskytuje proklientské a vysoko odborné služby vyžadujúce si znalosť finančných produktov. Perspektívnych spolupracovníkov z našich radov vieme podporiť online marketingom či priamo získanými online dopytmi:

Genéza osobnosti

Aké boli tvoje začiatky, kde všade si pôsobil?

Vo financiách som začal pôsobiť pomerne skoro - ako 21 ročný v komerčnej životnej poisťovni Metlife. Ako nováčik na trhu práce som samozrejme netušil do čoho idem, nevnímal som sa ako podnikateľ aj keď som ním formálne bol. No už po pár mesiacoch som vytušil, že predaj úzkej škály produktov nie je cesta pre mňa. Už vtedy sa vo mne formoval názor, že zaujímavejšie bude, ak potreby klienta pokryjem komplexne, čo v poisťovni s malou hŕstkou produktov vtedy nebolo možné. Takto som fungoval zhruba pol roka.

Svoje pôsobisko som vymenil za Fincentrum SFA, udialo sa tak v septembri 2012. Práca v ňom mi dala dobré základy, naučil som sa nový - komplexnejší systém práce a rozšírilo sa mi aj portfólio ponúkaných produktov. Po čase stagnácie som potreboval zmenu, šiel som do SOPHISTIC Pro Finance SFA, kde som „piloval“ komunikáciu s klientom, bol som v rastovom prostredí a začalo sa mi viac dariť. Po čase som nadobudol pocit, že sa už nemám ani tam kam ďalej posúvať, a preto bola zmena pôsobiska nevyhnutná.

V tom období som si už plne uvedomoval čo chcem a čo by mi mala firma kam pôjdem ponúknuť – porovnával som si provízne ohodnotenie, technologickú vyspelosť, to, či moje budúce pôsobisko má analytické oddelenie a vie mi rýchlo poskytnúť potrebné informácie, ale aj to, s kým pôjdem do biznisu. V tom období som stretol bratov Haragovcov, ktorí mi ukázali koncept RHR. Zaujímavý obchodný model a ľudia ma oslovili natoľko, že som sa v roku 2018 rozhodol pre spoluprácu.

 

Obchodný model RHR

Marián Harag partner RHR, Tomáš Maga partner RHR a Ľubomír Harag partner a zakladateľ spoločnosti Regional HR

V čom je podľa teba koncept RHR iný oproti konkurencii?

Koncept RHR je akýsi brokerpool v brokerpoole, kde každý partnerský celok RHR funguje vo svojom vlastnom režime, ale spojením celkov tvoríme v brokerpoole Finportal SFA najväčšiu a najsilnejšiu obchodnú divíziu, z čoho prirodzene plynú samé výhody.

RHR je o skutočnej a nie iba o deklarovanej slobode. V RHR každého nového spolupracovníka berú ako rovnocenného partnera a nie ako podriadeného pracovníka, ktorý musí plniť plán či normy. Za celé pôsobisko sa mi nestalo, aby kolegovia tlačili na moju výkonnosť. Naopak, keď som potreboval pomoc, vždy mi pomohli a boli tu pre mňa.

Zaujalo ma to, že už nováčik si môže v RHR dobre zarobiť, že kariéra je posunutá v prospech ľudí, ktorí sa pracne stretávajú s klientmi a riešia obchod. Toto považujem za výrazne inú a lepšiu črtu oproti konkurenčným firmám. V RHR sa jednoducho podporuje samotné remeslo a ľudia, ktorí ho robia. Iné firmy nechávajú nováčikov vykrvácať, pretože im z provízneho koláča nepustia dosť na to, aby sa mohli finančným poradenstvom regulérne živiť.

Spočítal som si, o koľko peňazí som sa v minulosti pripravoval a zistil som, že inde som mohol byť za rovnakú námahu odmenený omnoho lepšie, a to nehovorím o bonusoch či 13. plate, ktorý na trhu vypláca iba RHR. Jednoducho, rozdelenie provízneho toku je v obchodnom modeli RHR spravodlivejšie a štedrejšie pre všetky články siete – ako pre top manažérov, tak pre stredný manažment či samotných obchodníkov. Viac sa dočítate v: Porovnanie provízií maklérskych firiem

Vyššie a najvyššie manažérske pozície v RHR síce nie je úplne jednoduché dosiahnuť, ale stále sú dosiahnuteľné na rozdiel od iných, konkurenčných firiem, kde si bez „masovej armády“ ľudí v sieti pod vami na najvyššie pozície nemáte šancu siahnuť. Drvivá väčšina ľudí v konkurenčných firmách si na najvyššie pozície nikdy nesiahne, pretože „tí hore“ sa na nich zabetónovali!

V RHR nie sú udržiavacie výkony, ak už človek dosiahne povýšením istú pozíciu, tak už ju má navždy garantovanú. Kmeň klientov majú poradcovia v RHR garantovaný. Klienti sú plne v réžii samotných poradcov. Ak chcete zmeniť pôsobisko beriete si klientský kmeň hromadne so sebou. V praxi to funguje tak, že keď sa poradca rozhodne odísť do inej firmy, tak sa zmluvy, ktoré spadajú pod poradcu hromadne prevádzajú do nového pôsobiska.

Ani ten najlepší obchodný model by nefungoval bez správnych ľudí na správnych miestach. Silnú rolu v RHR zohráva ľudský faktor. Ľudia, s ktorými spolupracujem uznávajú nový prístup vo finančníctve, iný ako ten, ktorý som poznal doteraz. Pamätám si ako mi Ľubomír Harag rozprával, že nábor nových členov nie je nevyhnutný: „Nenáboruj pokiaľ nechceš, rob to čo chceš ty, v prvom rade si zarob peniaze tým, čo ti ide, rieš klientov a keď budeš úspešný, tak uvidíš, že nábory prídu samé.“ – toto mi nikto predtým nepovedal. A to preto, lebo klasické „ortodoxné“ MLM firmy sa primárne orientujú na nábor nových poradcov, pritom odkláňajú svoju pozornosť od samotného remesla, ktorým je poradenstvo a pomoc klientom.

Vďaka pôsobeniu v RHR som mal možnosť učiť sa od najlepších z najlepších. Napríklad môjho získateľa - Mariána Haraga - osobne považujem za najlepšieho špecialistu na hypotéky v SR. Som rád, že som obklopený ľuďmi, ktorí si ctia dohody, stoja si za svojím slovom, vynikajú odbornosťou a neustále napredujú.

Tomáš Maga v budúcnosti

Čo chceš v budúcnosti dosiahnuť, máš sa ešte kam posúvať?

Som relatívne mladý, ešte mám toho dosť pred sebou, vždy sa mám kam posúvať. Chcem spolu s ľuďmi v biznise vytvárať zdravé podnikateľské prostredie pre novovznikajúce talenty, pre našich nových obchodných partnerov. Aby financie neboli o tom, že si na úspech siahnu iba tí „vyvolení zhora“. Vďaka nášmu premyslenému obchodnému modelu je úspech bližšie aj „radovým“ finančným poradcom, ktorí chcú napredovať.

Chcem s Vami spolupracovať.

Nie ste si istý, či spravujete svoje financie pre Vás tým najvýhodnejším spôsobom? Rád vám pomôžem.

Pôsobím po celom Slovensku

Kontakt