Priemerný Slovák si kvalitnú službu nezaslúži a nedocení ju

Profesia finančného sprostredkovateľa je na Slovensku nedocenená. Môže za to nízka úroveň kvality finančných služieb. Nájsť kvalitného finančného poradcu je ako hľadanie ihly v kope sena, a to napriek tomu, že sa na Slovensku touto profesiou zaoberá viac ako 20 000 ľudí.

person

Autorom blogu je Tomáš Maga: Financiám sa venujem roky viac ako na plný úväzok, aby som dokázal skutočne pomáhať svojim klientom, nielen s nimi uzatvárať zmluvy.
Dátum napísania: 19.01.2024
Posledná aktualizácia: 21.04.2024

facebook
Priemerný Slovák si kvalitnú službu nezaslúži a nedocení ju

Finančné sprostredkovanie nie je len tak pre hocikoho

Finančného poradcu nemôže robiť každý. Je to nesmierne náročná a zodpovedná profesia. Okrem toho, že človek musí mať vysoké IQ, EQ a veľkú dávku intelektu, mal by mať aj správne nastavený etický a morálny kompas, vyznávať vyššie princípy, ktoré zrejme nikdy neboli príliš v móde. Spravovať klientom majetok je skrátka kráľovská disciplína, ktorá zaberá obrovské množstvo času, energie a úsilia, ktoré poradca pretaví do nadpriemerného vzdelania.

Jednoducho povedané, väčšina ľudí v spoločnosti nie je na túto profesiu stavaná, nemá na ňu predpoklady, ale to je v poriadku, financie nie sú pre každého a nemôže sa tomu venovať hocikto. Ak niekto niekomu tvrdí opak, tak sa mýli.

Kvalitný poradca by mal mať všeobecný prehľad, správne názory a dostatočne rozvinuté kritické myslenie, aby sa mohol stať skutočne nezávislým odborníkom.

Našťastie pre mňa, kvalitných poradcov je na trhu extrémne málo, drvivá väčšina poradcov sú  predavači pár produktov, ktorým oni sami veľmi nerozumejú. Ak mi neveríte, tak v exceli mám poznámky k väčšine subjektom na trhu, moje reálne skúsenosti z praxe.

Skutočný odborník vám zarába peniaze a pomáha napĺňať vaše životné ciele

Žijeme v kapitalizme, na všetko dnes potrebujete peniaze. Nemať svojho finančného poradcu je ekonomická samovražda. Ak tvrdíte, že si dokážete spravovať financie sami... Odborník ktorý sa venuje tejto práci 14 hodín denne má čo robiť, aby všetko obsiahol. 99% poradcov to nedokáže obsiahnuť v dostatočnej miere, a práve vy ste ten finančný génius, ktorý to dáva popri práci ako hobby?  Ak je to skutočne tak, chcem vás do tímu. Ak to však predo mnou neobhájite, očakávajte, že vám to dám tvrdo pocítiť. 😊

Finančného poradcu si nevyberajte na základe vonkajších sympatií, ale na základe jeho odbornej praxe

Veľa ľudí sa rozhoduje emočne. Ak sa pre svojho poradcu rozhodnete na základe toho, že vám je sympatický, a že sa v jeho prítomnosti cítite dobre, v najhoršom prípade preto, že s ním máte vzťah, že je to kamarát, môže sa vám veľmi ľahko stať, že naletíte šikovnému obchodníkovi. Vy si síce chodíte radi poklebetiť do kancelárie na kávičku a všade odporúčate tú príjemnú pani, ale vaša peňaženka sa vám v čase nepoďakuje, skôr zaplače. Kvalitný poradca nemá potrebu riešiť vaše emócie, pracuje s faktami a nezaujíma ho, či sa vám páči, alebo nie - to je už vaša záležitosť.

Čo získam tým, že budem mať odborníka, ktorý sa bude o mňa starať?

Kvalitný finančný poradca je na celý život. V každom odvetví je dnes kvalitných ľudí ako šafránu, a preto si musíte takého človeka vážiť. To, čo vieme nie je samozrejmosť. Ak to beriete ako samozrejmosť, na trhu je dostatok priemerných a podpriemerných ľudí, môžete sa obrátiť na nich.

Čo teda takouto spoluprácou získam?

  • Dá vám financie do poriadku
  • Pomáha vám napĺňať vaše životné ciele
  • Pomôže vám vybudovať si majetok, aký by ste si sami pravdepodobne nevybudovali /pasívny príjem, nekonečnú rentu atď.
  • Nastaví vám produkty na vašu aktuálnu životnú situáciu
  • Zlepší vašu kvalitu života
  • Je tu pre vás v dobrom, ale aj v ťažkých životných situáciách
  • Máte istotu, že máte všetko nastavené správne
  • Slobodnejší a kvalitnejší život

Schválne som nenapísal „šetrí vám čas“. To je klišé, aký čas? To že si budete obehávať banky a vybavovať hypotéku na vlastnú päsť? Obabrete sami seba a ani o tom nebudete vedieť. Čas je v tomto prípade irelevantný, keď nevidíte detailne do problematiky. Tým že si obeháte inštitúcie nezískate nič, maximálne z toho budete mať ešte väčší chaos. Dnes je situácia taká, že mnoho klientov si ten úver bez odborníka vôbec nevybaví.

Kvalitný finančný poradca s vami rieši úplne bežné témy, ako bývanie, deti, zabezpečenie rodiny, dovolenku, rezervy, životné ciele, kúpu auta, dôchodok, daňové benefity, rentu, pasívne príjmy, budovanie majetku. Zbytočne vás nezaťažuje technickými informáciami o produktoch. Rieši vaše potreby a na základe nich vám pripraví riešenie na mieru.

Vyberajte si poradcu, ktorý prezentuje seba, svoju značku a svoju firmu!

Ak sa niekto skrýva za cudzie logo pravdepodobne ide o nesvojprávneho človeka, ktorý je obeťou manipulácie a sektárskych praktík. Nepoznám odborníka, ktorý by sa skrýval za cudzie logo. Ak vám niekto prezentuje 160 ročnú históriu firmy, ktorú nevybudoval on, utekajte kade ľahšie.

Stále si myslíte, že nepotrebujete finančného poradcu? To je v poriadku, za klientov chcem tých zodpovedných a racionálne zmýšľajúcich 😊

Chcem s Vami spolupracovať.

Nie ste si istý, či spravujete svoje financie pre Vás tým najvýhodnejším spôsobom? Rád vám pomôžem.

Pôsobím po celom Slovensku

Kontakt