Jednoduchý návod ako si vybrať najvýhodnejšie sporenie pre deti: porovnanie najpredávanejších detských sporení

Jednoduchý návod ako si vybrať najvýhodnejšie sporenie pre deti: porovnanie najpredávanejších detských sporení

person

Autorom blogu je Tomáš Maga: Financiám sa venujem roky viac ako na plný úväzok, aby som dokázal skutočne pomáhať svojim klientom, nielen s nimi uzatvárať zmluvy.
Dátum napísania: 17.06.2021
Posledná aktualizácia: 29.04.2023

facebook
Jednoduchý návod ako si vybrať najvýhodnejšie sporenie pre deti: porovnanie najpredávanejších detských sporení

Viete, aké je najvýhodnejšie sporenie pre deti?

Budúcnosť detí nie je žiadnemu rodičovi ľahostajná, preto sa často púšťajú do rôznych typov sporení pre deti. Na trhu je dnes množstvo produktov a laik nemá šancu orientovať sa v nich. Práve na to je tento článok, aby vám pomohol zorientovať sa nájsť to najvhodnejšie sporenie. 

Sporenie pre deti - porovnanie

Existuje veľa možností, ako odkladať peniaze či investovať pre budúce blaho svojho dieťaťa. Ale ktorý produkt je teda ten najvhodnejší, tak aby ste im našetrili čo najviac? Ukážme si to na praktickom príklade.

Povedzme, že máte voľných 50 eur mesačne, ktoré chcete nasledujúcich 20 rokov investovať pre svoje deti.

50 € x 12 mesiacov x 20 rokov = 12 000 € je vklad rodičov

 

Vstupný poplatok

Ako vidíte, produkt, v ktorom treba na začiatku zaplatiť vstupný poplatok vo výške 600 eur bol v konečnom dôsledku najlepším riešením. Mnoho rodičov považuje vstupný poplatok za hlavný parameter, ktorým sa riadiť. Kvalitný maklér si nechá za robotu zaplatiť. Samozrejme, vždy si môžete zvoliť produkt, pri ktorom vstupný poplatok platiť nebudete, ochudobníte však seba a svoje deti o veľa peňazí.

Konečný rozdiel spočíva v poplatkoch, daniach a rozložení portfólia podľa percentuálneho pomeru do jednotlivých typov aktív. Pre to sú ETF fondy v mojom sporení jednoznačne najlepšou voľbou pre výnosné investovanie.

Tip: Pozrite si jednoduchého sprievodcu ETF fondami - aké majú výhody, nevýhody a ako do nich investovať.

Len sporiť nestačí...

Nasporiť dieťaťu nejaké peniaze a zjednodušiť mu tým štart do života je výborné rozhodnutie. Nemalo by to však zostať len pri tom. Oveľa dôležitejšie je učiť deti hospodáriť s peniazmi už od útleho detstva.

Ak sa totiž nenaučí zodpovedne nakladať s financiami, budú mu nasporené peniaze dosť zbytočné. Veľmi jednoduchým a účinným spôsobom je pravidelné vreckové, z ktorého si môže niečo odložiť a niečo minúť podľa vlastného uváženia. A samozrejme, najviac sa naučí príkladom, teda podľa vášho spôsobu hospodárenia.

Chcem s Vami spolupracovať.

Nie ste si istý, či spravujete svoje financie pre Vás tým najvýhodnejším spôsobom? Rád vám pomôžem.

Pôsobím po celom Slovensku

Kontakt