Viete ako si správne nastaviť životné poistenie (nielen) počas Covid pandémie?

Kryje vaše životné poistenie naozaj dôležité riziká? Alebo len platíte a neviete za čo?

person

Autorom blogu je Tomáš Maga: Financiám sa venujem roky viac ako na plný úväzok, aby som dokázal skutočne pomáhať svojim klientom, nielen s nimi uzatvárať zmluvy.
Dátum napísania: 08.04.2021
Posledná aktualizácia: 11.06.2021

facebook
Viete ako si správne nastaviť životné poistenie (nielen) počas Covid pandémie?

Kryjú bežné poistné zmluvy aj COVID-19 a koronavírus?

V súvislosti s pandémiou COVID-19, Koronavírus sa veľa ľudí zaujíma o svoje poistné zmluvy. Zaujíma ich, či sa ich poistky vzťahujú aj na toto ochorenie.

Tip: pozrite sa, ktoré poisťovne vyplatia poistne plnenie pri Covide a koronaviruse

Klienti si však musia uvedomiť, že prvoradá je otázka, či majú svoje životné poistenie nastavené správne. To že cez poistku sa nesporí, je v dnešnej dobe, dúfam už každému klientovi jasné. Ak máte takýto produkt, prichádzate o veľa peňazí.

Tip: Pozrite sa, ako si správne nastaviť životné poistenie.

V dnešnom článku sa pozrieme na to, ako by mal mať klient rizikové životné poistenie nastavené. Najzrozumiteľnejšie to bude, ak nastavíme konkrétny príklad.

Povedzme, že sa jedná o mladú 30 ročnú rodinu s dvomi malými deťmi. Matka je na rodičovskej dovolenke, otec zarába ako robotník vo fabrike. Jeho čistý príjem je 1150 Eur. Rodina má hypotéku vo výške 80 000 Eur, ktorú brali minulý rok. Klient je nefajčiar.

Na aké riziká a poistné sumy by mal byť vykrytý živiteľ rodiny?

Smrť klesajúca:    100 000 €   hypotéka+príjem živiteľa na určitý čas
Invalidita klesajúca od 40%:  80 000 €   krytie hypotéky
Trvalé následky úrazom s progresiou:  55 000 € x progresia   životný kapitál klienta
Závažné ochorenia:     20 000 €   priemerné náklady na liečbu ZO sa hýbu na úrovni 12 000 €. Táto suma je minimum.
PN od 29.dňa spätne od 1.dňa:      12 €    dorovnanie príjmu do 100% zárobku

Vyššie sú uvedené riziká, ktoré musí obsahovať každá kvalitná poistná zmluva. Pokiaľ by mal klient vytvorenú rezervu na rok a nechce pripoistenie PN, môžeme toto pripoistenie odobrať.

TIP: Pozrite sa, ako si správne nastaviť poistenie PN.

Pripoistenie invalidity sa vzťahuje na úraz aj chorobu. Drvivá väčšina klientov, nemá vo svojich zmluvách toto pripoistenie zahrnuté a ak aj majú, tak na nedostatočné poistné sumy, prípadne len úplnú invaliditu, nie je dojednaná čiastočná. Trvalé následky zahrňujú len úraz. 

Pripoistenie Denného odškodného z úrazu je v dnešnej dobe prežitok. Úrazy má kryté v pripoistení PN. Pokiaľ človek dokáže s úrazom pracovať, nemá výpadok príjmu. Pokiaľ by klient toto pripoistenie chcel, dá sa to pripoistiť.

Koľko by za takúto poistku klient mesačne platil?

       64,92
    82,39
       85,84
         55,13
103,50
101,51

V tabuľke som prepočítal najpredávanejšie produkty, ktoré sú kvalitatívne na prvých miestach. Neodporúčam si kupovať životné poistenie v poisťovni Wüstenrot, Novis, Kooperativa a Komunálna poisťovňa. 

Zmysel životného poistenia, prečo si ho mám platiť?

Treba si uvedomiť, že životné poistenie chráni našu schopnosť zarábať peniaze a generovať do rodiny príjem. Kryjete ním vaše záväzky, životný štandard rodiny aj v obdobiach, kedy zo zdravotných dôvodov nemôžete chodiť do práce a príjem sa zníži, rovnako chránite rodinu v prípade tej najhoršej udalosti. Taktiež si ním chránite peniaze, ktoré dokážete ako zdravý v budúcnosti zarobiť. 

 

To najlepšie čo vám môže stať, je že plnenie z poisťovne nikdy nevyužijete. To prajem každému zodpovednému človeku, ktorý má takýto produkt zakúpený.

Viac info o poistení nájdete tu: online poistenie.

Chcem s Vami spolupracovať.

Nie ste si istý, či spravujete svoje financie pre Vás tým najvýhodnejším spôsobom? Rád vám pomôžem.

Pôsobím po celom Slovensku

Kontakt